دومین مدال طلا برای اختراع موزهای ایران
اختراع موزهای ایران برای دومینبار از یک نمایشگاه بینالمللی دیگر مدال طلا گرفت. نمایشگاه اختراعات ترکیه با رقابت ۲۶۰ اختراع از ۲۰ کشور برگزار شد که گروه ایران با اختراع دستگاهی برای حفاظت از اشیای تاریخی و هوشمندسازی موزهها، از این نمایشگاه مدال طلا دریافت کرد. محمودرضا گرجی، مرجان حاجی رحیمی و سالار بصیری قبلا
اختراع موزهای ایران برای دومینبار از یک نمایشگاه بینالمللی دیگر مدال طلا گرفت.
نمایشگاه اختراعات ترکیه با رقابت ۲۶۰ اختراع از ۲۰ کشور برگزار شد که گروه ایران با اختراع دستگاهی برای حفاظت از اشیای تاریخی و هوشمندسازی موزهها، از این نمایشگاه مدال طلا دریافت کرد. محمودرضا گرجی، مرجان حاجی رحیمی و سالار بصیری قبلا از نخستین دوره مسابقات بینالمللی اختراعات سوئیس (ویژه مخترعان عضو فدراسیون جهانی ایفیا) مدال طلا کسب کرده بودند.
گرجی که به نمایندگی از این گروه در ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی اختراعات ترکیه شرکت کرده بود، گفت: این نمایشگاه از این نظر که نخستین نمایشگاه حضوری پس از شیوع کووید ۱۹ بود، اهمیت زیادی داشت و در آن ۲۶۰ مخترع از ۲۰ کشور جهان شرکت کرده بودند که ۱۰ اختراع از ایران برای شرکت در این نمایشگاه برگزیده شده بودند. از طرفی به عنوان نمایندگان ایران برای ما خیلی اهمیت داشت که برای یک اختراع موزهای در ترکیه، کشوری که به صنعت گردشگریاش خیلی بها میدهد، مدال طلا بهدست آوردیم.
او با بیان اینکه این اختراع، تنها اختراع مرتبط با موزه در این نمایشگاه بود، درباره ساخت آن که قرار بود به صورت آزمایشی در موزه ارامنه تهران نصب شود نیز توضیح داد: با توجه به تحریمها، تمام تجهیزات مورد نیاز در ایران یافت نمیشود و ما مجبور شدیم با صرف هزینه گزاف این تجهیزات را با واسطه از کشورهای خارجی بخریم. دستگاه در حال ساخت برای اندازههای مورد نیاز موزه ارامنه است و امید داریم تا پایان مهرماه نصب و راهاندازی شود.
این مخترع همچنین از مشاورههای تخصصی دکتر مسعود تاجبخش، دستیار ویژه دبیرکل فدراسیون جهانی مخترعان که به عنوان رییس کمیته داوران در این نمایشگاه حضور داشت، قدردانی کرد و افزود: از نکات قابل توجه این نمایشگاه، حضور مصطفی وارناک ـ وزیر صنعت و تکنولوژی ترکیه ـ در غرفه ایران و استقبال او از اختراعات شرکتکنندگان ایرانی بود.
ششمین دوره نمایشگاه و مسابقات بینالمللی اختراعات کشور ترکیه (ISIF ۲۰۲۱) از تاریخ ۳۰ شهریور تا ۴ مهرماه ۱۴۰۰ با حمایت فدراسیون جهانی مخترعان (IFIA)، سازمان مالکیتهای فکری ملل متحد (WIPO)، دفتر ثبت بینالمللی اختراعات اروپا (EPO) و زیر نظر وزارت صنعت و فناوری و دفتر ثبت اختراعات کشور ترکیه توسط عضو دائم فدراسیون جهانی مخترعان در کشور ترکیه (ABDER) برگزار شد.
کارگاههای مالکیت فکری و تجاریسازی اختراعات توسط استادان این حوزه را میتوان از دیگر نکات مثبت این رویداد بینالمللی برشمرد.
بنا بر اعلام، انتخاب و اعطای مدال و جوایز در بخش مسابقات این رویداد بینالمللی به مخترعان با بررسی دقیق اختراعات آنها توسط کمیته داوران بینالمللی با تخصـصهای ویژه صـورت گرفت و مراسم اعطای مدال با حضور شخصیتهای علمی کشور ترکیه برگزار شد.
به گفته مخترعان شرکتکننده، برگزاری این نمایشگاه بینالمللی فرصتی برای معرفی و آشنایی مخترعان ایرانی با مجامع علمی، دانشگاهها و سازمانهای مرتبط با اختراعات و مخترعان در سطح بینالمللی و کسب اطلاعات از اختراعات و فنآوریهای روز دنیا و همچنین برای ارائه اختراعات ثبتشده مخترعان کشور در سطح بینالملل و نیز عرصهای برای ورود به بازارهای جهانی و یافتن حمایتکننده مالی برای تولید دستاوردهای علمی است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰