چگونه به کمک پرایس اکشن rtm نمودار را تحلیل کنیم؟

به طور کلی، برای اینکه بتوان رفتار قیمت یک دارایی در آینده را پیش بینی کرد، باید به تحلیل آن پرداخت. تحلیل کردن به دو دسته کلی تقسیم می شود که عبارت انداز: تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال. تحلیل تکنیکال در واقع یعنی بررسی نمودار قیمتی و نحوه تغییرات گذشته قیمت تا به وسیله
به طور کلی، برای اینکه بتوان رفتار قیمت یک دارایی در آینده را پیش بینی کرد، باید به تحلیل آن پرداخت. تحلیل کردن به دو دسته کلی تقسیم می شود که عبارت انداز: تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال.
تحلیل تکنیکال در واقع یعنی بررسی نمودار قیمتی و نحوه تغییرات گذشته قیمت تا به وسیله آن بتوان رفتار و حرکت آینده قیمت را پیش بینی کرد. تحلیل تکنیکال روشی است که در حال حاضر از محبوبیت بالایی میان معامله گران و سرمایه گذاران برخودار است. یکی از محبوب ترین روش های تحلیل تکنیکال، پرایس اکشن است که روش پرایس اکشن به چند سبک کختلف تشکیل می شود. در واقع، هر سبک از پرایس اکشن را می توان یک دیدگاه شخصی سازی شده و تجربیات یک استاد از پرایس اکشن دانست. در حال حاضر سبک های زیادی از روش پرایس اکشن نیز وجود دارد که یکی از مطرح ترین های آن سبک rtm یا Read The Market است که در این مقاله قصد داریم به ایت سوال پاسخ دهیم که چگونه به کمک پرایس اکشن rtm نمودار را تحلیل کنیم؟
با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
پرایس اکشن (RTM) چیست؟
روش پرایس اکشن RTM یا Read The Market یکی از روش های محبوب در میان معامله گران بازار های مالی است که اساس این روش پیش بینی رفتار بازارسازان و درک حرکت قیمت است.
این سبک از پرایس اکشن توسط فردی به نام ایف میانته (IF Myante) معرفی شد که در انواع بازارهای مالی قابل استفاده است. ویژگی و مزیت معامله گری به سبک RTM، ریسک به ریوارد های فوق العاده بالایی است که در معاملات آن می توان کسب کرد. به عنوان مثال، در پرایس اکشن کلاسیک معمولا مشاهده می کنیم که معاملات دارای ریسک به ریوارد ۲ هستند؛ اما در سبک rtm معمولا معاملات ریسک به ریوار های خیلی بالاتری (۵ به بالا) نیز ارائه می دهند. این سبک بر اساس عرضه و تقاضای سم سیدن عمل می کند که استاد ایف میانته بود، و بسیاری از دیدگاه های سم سیدن در این سبک نیز وجود دارد. در rtm به تنها چیزی که نیاز است، نمودار قیمتی می باشد و نیازی به استفاده از اندیکاتور ها نیست. سبک پرایس اکشن rtm مانند هر سبک دیگری دارای قوائده، قوانین، الگو ها و فاکتور های مهم خود می باشد که عبارت انداز: کندل ها، حمایت و مقاومت (SR)، ساختارهای مهم قیمتی سبک rtm RBR)، DBR، DBD، RBD)، ناحیه (Zone)، شناسایی ناحیه ایده آل و در نهایت الگو های rtm است.
چگونه به کمک پرایس اکشن rtm نمودار را تحلیل کنیم؟
حال که به طور مختصر و مفید با سبک rtm آشنا شدیم؛ باید بررسی کنیم که چگونه به کمک پرایس اکشن rtm نمودار را تحلیل کنیم؟
برای اینکه بتوانیم نمودار را به سبک rtm تحلیل کنیم؛ ابتدا باید وارد نمودار دارایی مورد نظر شویم. سپس باید نوع نمودار خود را انتخاب کنیم و باید نوع نمودار خود را به نمودار کندلی نیز تغییر دهیم (نمودار کندلی را می توان بهترین نوع نمودار برای تحلیل دانست). در قدم بعدی باید به دنبال شناسایی ناحیه های ایده آل در محدوده های حمایت و مقاومت (SR) ها براساس ساختارهای مهم قیمتی سبک rtm RBR)، DBR، DBD، RBD) را باشیم تا بتوانیم نقاط ورود خوبی برای انجام معامله پیدا کنیم.
انواع کندل ها در سبک پرایس اکشن rtm
همان طور که در بالا نیز اشاره شد، نموادر و البته نمودار کندلی مهم ترین ابزار ما در سبک پرایس اکشن rtm است. با توجه به اهمیت کندل ها باید بگوییم که به طور کلی، کندل ها در سبک پرایس اکشن rtm به دو دسته کندل های مومنتوم و کندل های بیس نیز تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی این دو نوع کندل می پردازیم.
کندل مومنتوم
کندل مومنتوم کندل های پر قدرت بازار هستند که به ما نشان میدهد قدرت در اختیار گروه خریداران است یا فروشندگان و به کندلی، کندل مومنتوم گویند که بدنه آن بزرگتر از مجموع سایه های آن باشد. هر چقدر این بدنه نسبت به سایه ها بزرگتر باشد، کندل مومنتوم قوی تر است. کندلی که سایه نداشته باشد قوی ترین نوع کندل مومنتوم است.
بر اساس رنگ کندل نیز می توان تشخیص داد قدرت در اختیار کدام گروه است. کندل قرمز مومنتوم یعنی قدرت دست فروشندگان است و کندل مومنتوم سبز ینی قدرت دست خریداران است.
کندل بیس
در کندل های بیس Base، بدنه کندل از مجموع سایه ها کوچکتر است و نشان می دهد خریداران و فروشندگان با یکدیگر درحال جنگ هستند و مشخص نمی کند قدرت دست کدام گروه است. در کندل های بیس، رنگ کندل اهمیتی ندارد و مشخص نمی کند قدرت دست کدام گروه است.
نقاط قوت و نقاط ضعف سبک پرایس اکشن RTM
سبک پرایس اکشن rtm همانند سایر سبک های دیگر پرایس اکش دارای نقاط قوت و ضعف خاص خود می باشد که در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین های آن می پردازیم:
برخی از نقاط قوت سبک پرایس اکشن RTM
قابلیت استفاده در همه بازار ها.
دیدگاه تحلیلی عمیق از رفتار بازار.
ریسک به ریوارد های بالا.
ترکیب با سایر روش ها و سبک های دیگر.
نقاط ضعف سبک پرایس اکشن RTM
گاهی اوقات این نوع تحلیل به سمتی می رود که به نظر می رسد به جای تحلیل رفتار بازار، سعی در توجیه رفتار بازار دارد.
تسلط بر آن نیاز به تمرین، زمان و تجربه زیادی دارد
اساتید مختلف دارای نگاه متفاوتی در یک موضوع مشترک دارند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد تا شما را به طور مختصر و مفید با سبک پرایس اکشن rtm آشنا کنیم. این سبک یکی از بهترین و کارآمدترین سبکهای تحلیلی است. البته به شرط اینکه یادگیری از طریق منبع مطمئن باشد و فرایند آموزش بهصورت صحیح و اصولی انجام بگیرد. در واقع این سبک ادامه مباحث و نظریات پایه است و اگر افراد بدون دانش کافی، مستقیم به آن مراجعه کند، درک درستی از ساختار و قوانین نخواهد داشت؛ پس بهتر است معاملهگران پرایس اکشن rtm را برای شروع انتخاب نکنند و ابتدا به سراغ دورههایی چون تکنیکال کلاسیک یا پرایس اکشن بروند.
با توجه به شرایط ذهنی مانند قدرت یادگیری و شرایط محیطی نظیر امکان دسترسی به منابع معتبر، مدت و نحوه یادگیری این روش برای افراد مختلف متفاوت است، اما در مجموع میتوان اظهار داشت که برخلاف نظر بسیاری، این فرایند چندان سخت نیست و تنها به صرف مقداری انرژی مضاعف نیاز دارد! با همه این اوصاف، به نسبت زمان و انرژیای که برای یادگیری این سبک صرف میکنید و به نسبت میزان سختی یا سهولتی که هنگام تسلط بر آن تحمل میکنید در مقایسه با بسیاری از استراتژیهای دیگر خروجی بسیار بهتری را دریافت خواهید کرد. نکته ای که باید به یاد داشته باشید، عملکرد گذشته این سبک و استراتژی نمی تواند موفقیت آن را در معاملات شما تضمین کند. همین موضوع سبب می شود که همیشه باید از حد ضرر در معاملات خود استفاده کنید و مدیریت سرمایه را فراموش نکنید. تلاش و پشتکار شما می تواند شما را به یک معامله گر سودآور تبدیل کند و آموزش سبک تحلیلی rtm به تنهایی موثر نخواهد بود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰