مقایسه FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور
این روزها بازار کراساوورهای نیمه لوکس چینی در کشور ما حسابی داغ است و این خودروها در نبود رقبای همرده غیرچینی، فروش خوبی را تجربه میکنند. وجود خودروهایی مثل دیگنیتی، فیدلیتی، FMC T5، فونیکس تیگو ۷ پرو، هایما ۸S و KMC K7 این بخش از بازار را شلوغ و البته بسیار رقابتی کرده است. به
این روزها بازار کراساوورهای نیمه لوکس چینی در کشور ما حسابی داغ است و این خودروها در نبود رقبای همرده غیرچینی، فروش خوبی را تجربه میکنند. وجود خودروهایی مثل دیگنیتی، فیدلیتی، FMC T5، فونیکس تیگو ۷ پرو، هایما ۸S و KMC K7 این بخش از بازار را شلوغ و البته بسیار رقابتی کرده است. به همین بهانه، در این مقاله به بررسی و مقایسه دو خودرو پرطرفدار از همین رده پرداختهایم. اگر شما هم قصد خریداری یک کراساوور خانوادگی مدرن و مجهز را دارید، تا پایان مقایسه FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور با ما همراه باشید.
معرفی FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور
FMC T5 در اصل محصولی از زیرمجموعه فورتینگ شرکت دانگ فنگ است و در بازار چین با نام Forthing T5 شناخته میشود. این کراساوور کامپکت که در اصل یک فیسلیفت اساسی و نسخهای بهسازی شده از فورتینگ X5 (همان FMC SX5 فردا موتور) محسوب میشود، نخستین بار در سال ۲۰۱۸ معرفی و به بازار عرضه شد. شرکت فردا موتور که خودروهایی همچون «فردا ۵۱۱» را نیز راهی بازار کشورمان کرده، تصمیم گرفت به ردههای قیمتی بالاتر بازار هم نفوذ کند و از این رو، از اواخر سال ۱۴۰۰ فورتینگ T5 را با نام FMC T5 روی خط مونتاژ خود آورد.
در طرف دیگر فیدلیتی بهمن موتور را داریم که در اصل محصول یکی از زیرمجموعههای شرکت چری به نام جتور (Jetour) است و در بازار چین با نام جتور X70 s شناخته میشود. این خودرو هم مثل رقیب خود محصول سال ۲۰۱۸ است و از اواسط سال ۱۴۰۰ با نام فیدلیتی پرایم روی خط مونتاژ بهمن موتور آمده است.
فیدلیتی پرایم در دو نسخه تیپ ۱ و تیپ ۲ توسط بهمن موتور عرضه میشود که این دو تیپ از نظر ظاهر، مشخصات فنی و آپشن هیچ تفاوتی باهم ندارند و اختلاف آنها تنها در تعداد صندلیهایشان است. به همین دلیل، فیدلیتی تیپ ۱ در بازار به ۵ نفره و تیپ ۲ به ۷ نفره معروف است. ناگفته نماند که بهمن موتور از زمستان ۱۴۰۱ نسخه ارتقا یافته فیدلیتی پرایم را روانه بازار کرد که در جای خود به تفاوتهای این نسخه با مدلهای قبلی فیدلیتی اشاره خواهیم کرد.
مقایسه طراحی FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور
FMC T5 و فیدلیتی پرایم سبک طراحی نسبتاً مشابهی دارند و هر دو ظاهری با المانهای بهروز و حجم پردازیهای منطقی اما به دور از اغراقهای عجیب و غریب را ارائه میکنند. در این میان، فیدلیتی بهمن موتور کمی تنومندتر طراحی شده است و ابهت ظاهری بیشتری نسبت به رقیب خود دارد اما در مقابل، FMC T5 فردا موتور با توجه به مواردی مثل چراغهای عقب بههم پیوسته و جلوپنجره بزرگتر، اندکی بهروزتر و جوانپسندتر به نظر میرسد. ناگفته نماند که اگرتمایل دارید علاوهبر فردا T5، از اطلاعات سایر محصولات این کمپانی در بازار کشورمان مطلع شوید میتوانید برای مطالعه مقاله «معرفی جدیدترین خودروهای فردا موتور در بازار ایران» کلیک کنید.
طراحی کابین هر دو خودرو هم با توجه به المانهایی مثل غربیلک فرمان D کات، صفحه نشاندهندههای تمام دیجیتال و مانیتور بزرگ، با استانداردهای روز دنیا مطابقت دارد. البته طرح کابین FMC T5 به لطف مانیتور بسیار بزرگ عمودی، بهروزتر و متفاوتتر است، اما داشبورد فیدلیتی بهمن موتور به دلیل استفاده بیشتر از دکمههای فیزیکی، از نظر ارگونومی نمره بالاتری میگیرد.
ناگفته نماند که در سری جدید فیدلیتی پرایم بهمن موتور، شاهد دسته دنده الکترونیکی، تغییر در چیدمان دکمههای کنسول میانی و تغییر مکان شارژر وایرلس موبایل هستیم که فضای کابین را کمی بهروزتر کرده است.
در مجموع برای مقایسه FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور از نظر طراحی، میتوانیم نمره نسبتاً یکسانی به این دو خودرو بدهیم و سلیقه خریدار گزینه برتر این قسمت از مقایسه را مشخص خواهد کرد.
مقایسه فنی FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور
FMC T5 مجهز به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو با حداکثر قدرت ۱۵۶ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر است. این پیشرانه که فناوری میتسوبیشی را دارد، نیروی خود را از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک به محور جلو این محصول فردا موتور منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد FMC T5 هم به ترتیب برابر با ۷.۴ لیتر در صد کیلومتر و ۱۱.۸ ثانیه است.
فیدلیتی بهمن موتور هم مثل رقیب خود یک قلب تپنده ۱.۵ لیتری توربو را در سینه دارد. این پیشرانه حداکثر قدرت ۱۵۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک راهی محور جلو این کراساوور میکند. گیربکس فیدلیتی پرایم بهمن موتور در ابتدا از نوع دوکلاچه خشک (Dry) بود اما از زمستان ۱۴۰۱، این گیربکس با نوع دوکلاچه تر (Wet) تعویض شد که استهلاک و دردسر نگهداری بسیار کمتری دارد. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد فیدلیتی هم به ترتیب برابر با ۸.۱ لیتر در صد کیلومتر و ۱۱.۹ ثانیه است.
همانطور که دیدید، اعداد و ارقام مشخصات فنی FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور بسیار به هم نزدیک هستند. در عمل هم اوضاع به همین صورت است و هر دو خودرو عملکرد فنی مشابهی را ارائه میکنند که نمیتوانیم آن را عملکردی اسپرت و بینقص بدانیم اما برای یک کراساوور خانوادگی مناسب است. البته FMC T5 به میزان اندکی چابکتر از فیدلیتی است اما این موضوع در رانندگیهای روزمره چندان قابل لمس نخواهد بود.
برای مقایسه FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور از نظر فضای کابین و کیفیت سواری هم باید بگوییم هرچند FMC T5 ابعاد کوچکتری نسبت به فیدلیتی دارد اما فضاسازی کابین آن بسیار خوب و کاربردی انجام شده و محصول فردا موتور فضای بزرگتری را برای سرنشینان خود تدارک دیده است. اما از نظر فضای صندوقبار، برتری با فیدلیتی است. از نظر کیفیت سواری بازهم FMC T5 خودرو برتر مقایسه است و سواری نرمتری را در مقایسه با فیدلیتی پرایم ارائه میکند.
مدل خودرو | بهمن فیدلیتی پرایم | FMC T5 |
پیشرانه | چهار سیلندر توربو شارژر با آرایش خطی سیلندرها | چهار سیلندر توربو شارژر با آرایش خطی سیلندرها |
حجم موتور (cc) | ۱۴۹۸ | ۱۴۶۸ |
حداکثر قدرت | ۱۵۵ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور | ۱۵۶ اسب بخار در ۵۰۰۰ دور |
حداکثر گشتاور | ۲۳۰ نیوتن متر در ۱۷۵۰ – ۴۰۰۰ دور | ۲۳۰ نیوتن متر در ۱۷۵۰ – ۴۶۰۰ دور |
گیربکس | ۶ سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) از نوع تر (Wet) با قابلیت تیپترونیک | ۶ سرعته اتوماتیک مجهز به حالت اسپرت و با قابلیت تیپترونیک |
مصرف سوخت (ترکیبی) | ۸.۱ لیتر در صد کیلومتر | ۷.۴ لیتر در صد کیلومتر |
شتاب صفرتاصد (S) | ۱۱.۹ | ۱۱.۸ |
حداکثر سرعت (Km/h) | ۱۸۰ | ۱۶۰ |
مقایسه آپشنهای FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور
همانطور که از خودروهای چینی با این سطح قیمتی توقع داریم، FMC T5 و فیدلیتی پرایم لیست آپشنی خوبی را ارائه میدهند. از جمله آپشنهای مشترک این دو رقیب میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
کیلس استارتر، کروز کنترل، سقف پانوراما، تنظیم برقی صندلی راننده، گرمکن صندلیهای جلو، مالتی مدیا با مانیتور لمسی، درب صندوق بار برقی، ترمز پارک برقی با اتوهلد، دوربین دید عقب، دوربین ثبت وقایع، دیلایت، سنسور نور، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، صفحه نشاندهندههای تمام دیجیتال، نورپردازی داخلی، آینههای جانبی تاشوبرقی مجهز به گرمکن، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، ایربگ راننده و سرنشین جلو + ایربگ جانبی سرنشینان جلو و…
در این میان FMC T5 از تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، دو حالت بیشتر برای تنظیم صندلی راننده (۸ حالته)، هشداردهنده برخورد از جلو (FCW)، کنترل سرعت در شیب (HDC) و ایربگهای پردهای برخوردار است که در فیدلیتی وجود ندارند. اما در مقابل، محصول بهمن موتور هم امکاناتی مثل تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو، شارژر وایرلس تلفن همراه، هشداردهنده نقاط کور، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور پا برای درب صندوق بار و سنسور باران را به رخ رقیب فردا موتوری خود میکشد.
در مجموع برای مقایسه FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور از نظر آپشن میتوانیم بگوییم که هرچند هر دو خودرو لیست قابل قبولی از امکانات را به همراه دارند اما آپشنهای فیدلیتی کاربردیتر و بیشتر با سلیقه خریداران ایرانی هماهنگ است.
کلام پایانی
مقایسه FMC T5 فردا موتور و فیدلیتی بهمن موتور و با جمعبندی موارد بیان شده در خصوص این دو کراساوور نیمه لوکس چینی، میتوانیم بگوییم که FMC T5 از مزیتهایی مثل کابین جادارتر، سواری نرمتر و قیمت ارزانتر نسبت به فیدلیتی پرایم برخوردار است. در مقابل، فیدلیتی بهمن موتور هم آپشنهای بیشتر، شبکه خدمات پس از فروش گستردهتر و بازار خریدوفروش مناسبتری دارد. از نظر طراحی، تواناییهایی فنی و میزان استهلاک هم میتوانیم به هر دو خودرو امتیاز برابری بدهیم.
با این اوصاف اگر قصد خرید کراساووری خانوادگی برای استفاده نسبتاً طولانی مدت دارید، خرید FMC T5 برایتان منطقیتر خواهد بود. اما اگر تمایل دارید خودرویی شناختهشدهتر سوار شوید که در صورت نیاز، راحتتر به پول نقد تبدیل شود؛ فیدلیتی پرایم را انتخاب کنید. در پایان بهتر است بدانید که شما میتوانید با ورود به دسته بندی خودرو مجله خبری رسا، اطلاعات کاملی درباره انواع خودروهای موجود در بازار کشور به دست آورد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰